Geniet tijdens de solden van kortingen tot -50% op kledij.

All Athletes is de nieuwe naam voor Running Center en Bike Boutique

Ontdek ons uniek looplabo met 3D-analyse zonder afspraak

Wil jij je prestaties verbeteren tijdens het hardlopen, langer op een intensief niveau kunnen trainen of een sneller herstel hebben na een zware inspanning? Dan is sportvoeding mogelijks zeer waardevol voor jou!

WAT EET EN DRINK IK BEST VOOR HET LOPEN?

Tracht een licht verteerbare koolhydraatrijke maaltijd te eten 2-3 uur voor je loopsessie. Tussen deze maaltijd en de start van je loopsessie neem je best nog 500-1000ml vocht op. Naast water zorgen natriumrijke sportdranken zoals de ISOTONIC SPORTS DRINK voor een efficiënte hydratatie, zeker bij warm weer. Aangezien het meenemen van sportdrank niet altijd praktisch is, is het dus belangrijk om met een optimale vochtbalans van start te gaan. Een 15-tal minuten voor de start kan je nog een gelletje nemen, zeker als je in aanloop naar een duurloop onvoldoende hebt gegeten.

WAT EET EN DRINK IK BEST TIJDENS HET LOPEN?

Afhankelijk van de intensiteit, verbrand je tijdens het lopen al snel 400-600 kilocalorieën per uur. Tijdens duurlopen die langer dan 1 uur duren is het dus belangrijk om je energie, maar ook je vochtverliezen aan te vullen, en al zeker bij warm weer. Indien je er niets op tegen hebt om met een hardloopriem en/of softflask te gaan lopen, dan drink je tijdens duurlopen best 500-1000ml vocht per uur door elke 15-20 min een 125 tot 250 ml te drinken. Hoeveel je exact moet drinken zal voornamelijk afhangen van jouw zweetverliezen en kan je exact bepalen doormiddel van een zweettest. Indien je kiest voor een KWALITATIEVE SPORTDRANK, dan vul je naast energie (koolhydraten) tevens jouw vocht- en zoutverliezen weer aan.

Indien je kiest voor een compacte ENERGY GEL, dan krijg je evenveel koolhydraten binnen dan wanneer je ISOTONIC SPORTS DRINK zou drinken. Naast koolhydraten bevat deze gel ook een flinke portie natrium. Je kan dus perfect een volledige duurloop afwerken enkel en alleen op Energy Gels. Omdat deze gels zeer geconcentreerd zijn, is het raadzaam om ze telkens weg te spoelen met 2 tot 3 grote slokken water. Daardoor krijg je een “verdunde concentratie” in de maag, worden ze sneller opgenomen, en verminder je de kans op maag-darmklachten aanzienlijk. Neem dus water mee in je hardloopriem en/of softflask of gebruik deze gels vlak voor een bevoorrading gedurende een wedstrijd, zodat je telkens een bekertje water kan nemen om de gels mee weg te spoelen. 

Wens je geen gebruik te maken van een hardloopriem en/ of softflask, dan kies je best voor een ISOGEL. Deze gels zijn een zeer extreme vorm van een drinkgel, vergelijkbaar met een sportdrank, waar je geen extra water bij moet drinken voor een goede opname. Deze gels zijn namelijk al isotoon uit zichzelf. Ideaal dus voor duurlopen van 1 tot 2 uur. Bij langere loopsessie is het raadzaam om gebruik te maken van ENERGY GELS en een hardloopriem en/of softflasks met water en/of sportdrank, omdat bij langere duurlopen het risico op dehydratatie en spierkrampen zal toenemen indien er onvoldoende vocht en zouten worden opgenomen.

Wil je toch graag iets eten, dan kies je net voor of tijdens het lopen best voor een “chew” zoals de ENERGY FRUIT. Dit product bevindt zich qua textuur ergens tussen een gel en een energiereep in.

WAT EET EN DRINK IK BEST NA HET LOPEN?

Na een duurloop is het belangrijk dat je de verloren hoeveelheid koolhydraten (energie) en vocht weer aanvult. Ook jouw spieren hebben na het lopen nood aan een flinke portie bouwstoffen, namelijk eiwitten, om de spierschade die tijdens het lopen ontstaat weer te herstellen en zelfs sterker te worden. Zeker wanneer je tijdens een duurloop meermaals een steile heuvel afloopt. Bij het heuvelaf lopen treedt er namelijk meer spierschade op dan na het omhoog lopen of na een loopsessie op een vlak parcours. Wanneer er de volgende dag opnieuw een zware (interval) loopsessie op de planning staat, neem je best zo snel mogelijk na de inspanning een RECOVERY SHAKE. Zo krijg je meteen de juiste hoeveelheid koolhydraten en eiwitten binnen. Ook voor het slapen neem je dan best een NIGHT PROTEIN shake zodat jouw spieren ook tijdens de nacht optimaal kunnen herstellen. Heb je meerdere dagen om te herstellen van jouw duurloop, of heb je minder intensief gelopen en dus ook minder koolhydraten en calorieën verbrandt? Dan heb je vaak genoeg aan een eiwit shake zoals de WHEY PROTEIN of de VEGAN PROTEIN. Indien je liever geen shake drinkt na het sporten kan je ook gebruik maken van onze PROTEIN BAR. Gemakkelijk om mee te nemen en bovendien nog eens lekker ook!