Geniet tijdens de solden van kortingen tot -50% op kledij.

All Athletes is de nieuwe naam voor Running Center en Bike Boutique

Ontdek ons uniek looplabo met 3D-analyse zonder afspraak

Het is donkerder, kouder en natter, wat best even wennen is. Deze veranderingen maken het er allemaal niet makkelijker op in combinatie met een mogelijke winterdip waardoor je energiepeil waarschijnlijk iets lager is dan één seizoen geleden, maar met de juiste motivatietips zal het seizoen jou in ieder geval geen parten spelen!

TRANSFORMEER JEZELF TOT HARDLOPER

'Van uitstel komt afstel!' Een handige manier om jezelf aan het hardlopen te krijgen, is om bij thuiskomst meteen je loopkledij en je loopschoenen aan te trekken. Door jezelf om te kleden tot hardloper, voorkom je dat de zetel jou die eerste stap al tegenhoud om je ‘loopklaar’ te maken en zul je makkelijker doen wat je jezelf had voorgenomen.

DENK AAN HET POST-GEVOEL NA HET LOPEN

Ooit spijt gehad dat je toch bent gaan lopen? Waarschijnlijk niet. Denk daarom vooral aan het post-workout-gevoel om jezelf vooraf te motiveren. Gevoelens van trots, zelfvertrouwen en voldoening ga je niet krijgen door netflixend, onderuitgezakt in de zetel liggen.

 

SPORT SAMEN MET IEMAND OF IN GROEP

Samen sporten werkt echt. Het is lastiger om onder het lopen uit te komen als je weet dat je daarvoor eerst nog iemand af moet zeggen. Daarnaast kan hij/zij jou ook motiveren als de moed je in de spreekwoordelijke hardloopschoenen is gezakt.

Pro-tip: Maak je sportdate bindend en concreet. Dus niet een vage 'ergens volgende week'-afspraak, maar een vaste dag en een vast tijdstip.

 

ANGST UIT VEILIGHEID? BEEN THERE DONE THAT!

De herfst- en winterperiode zorgt met het vroeg donker worden en weersomstandigheden dat andere weggebruikers je minder goed zien. Zorg dus dat je wordt gezien. Dit kan zowel door loopverlichting als reflecterende loopkledij. Hou je het liever simpel? Dan zijn de hesjes van GoFluo zeker een aanrader!

 

ANGST VOOR DE KOU? BEEN THERE DONE THAT!

Hiervoor is belangrijk om jou goed en juist te kleden voor je gaat lopen en maak liefst gebruik van het drie-lagen-systeem in de winter:

Basislaag: Houdt je droog en geeft basiswarmte
Een baselayer is een voorbeeld van een goede basislaag om te dragen in de winter. Het moet gemaakt zijn van elastisch materiaal dat goed aansluit, zonder dat je bewegingsvrijheid wordt belemmerd. Eigenlijk als een tweede huid. Baselayers zijn zo gemaakt dat ze jou drooghouden en dat zweet naar de oppervlakte wordt gebracht. Een baselayer is verstandig bij temperaturen onder de 10 °C.

Tussenlaag: Houdt je lichaamswarmte vast en voert je transpiratie af
De tussenlaag is vaak een shirt  dat vooral bedoeld is om je warm te houden. Een goede tussenlaag voel je inprincipe niet en beschermt je wel tegen koude omstandigheden. De tussenlaag geeft jou alle ruimte om je armen vrijuit te bewegen en knelt niet rondom je middel of schouders. Bij temperaturen tussen de 5 en 10 °C kun je de tussenlaag combineren met een basislaag.

Buitenlaag: Beschermt je tegen regen, wind en sneeuw​
De buitenlaag beschermt je tegen regen en wind. Hardlopers dragen het liefst een dunne, flexible jas die goed aansluit. 

 

MAAK JE SESSIES MEETBAAR

Meten is weten, door je progressie bij te houden, zal je automatisch meer motivatie krijgen om je eigen prestaties te verbeteren.

Strava is een zeer goede gratis app om toe te voegen aan je smartphone, zo kan je optimaal je prestaties bijhouden. Klik hier om de app te downloaden voor Android gebruikers en hier om de app te downloaden voor IOS gebruikers.

Loop je niet graag met een smartphone bij de hand? Dan kan een sporthorloge voor jou de oplossing zijn. Ontdek ons aanbod aan sporthorloges.

 

VOOR EENS EN VOOR ALTIJD, STOP MET HET VERTONEN VAN UITSTELGEDRAG

Veel mensen vertonen uitstelgedrag omdat ze zichzelf wijsmaken dat het vandaag geen goede dag is. Ja, morgen is vast een betere dag, maar als je altijd in de toekomst blijft leven kom je nergens. Misschien heb je inderdaad een beetje spierpijn, heb je minder goed geslapen of heb je een zware dag op het werk gehad. En?

"Daily reminder: De enige echte slechte loopprestatie die er bestaat, is degene dat je wou doen maar nooit gedaan hebt."

En geloof ons, op een slechte dag tóch gaan hardlopen levert je mentaal en fysiek meer kracht en energie op dan eender welk excuus!